Műhelyünkben nem csak javítunk és felújítunk, hanem új vízhűtők, intercoolerek, klíma kondenzátorok, fűtésradiátorok rendelhetők, valamint ezek tömb cseréjét is vállaljuk.

 

 

Milyen problémák adódhatnak az autó-, mezőgazdasági-, valamint kamionhűtőknél?


Elszennyeződés
Fontos, hogy a hűtőket rendszeresen megtisztítsuk a külső és belső szennyeződésektől. Melegedést okozhat a vízhűtő külsejére lerakódott sár és kosz, melyet kizárólag szakszerűen szabad eltávolítani. Sokan úgy döntenek, hogy inkább otthon oldják meg ezt a problémát, amellyel komoly károkat tudnak okozni a vízhűtő lamellázatában, ugyanis mosás közben a lamellák könnyen elhajolhatnak, így elzárva az átáramló levegő útját, nem is beszélve arról, hogy így nem tudják teljesen megtisztítani a hűtőt.

 

A vízhűtők belseje is elkoszolódhat, ennek oka a fagyállóiszap kicsapódása, lerakódása, és a vízkövesedés. A megelőzés érdekében a hűtőket 3-4 évente ki kell tisztítani és új (lehetőleg nitrit és foszfátmentes) fagyállóval kell feltölteni.

 

Különböző motorhibák miatt a rendszerbe olajszennyeződés, valamint tömítésdarabok kerülnek és rakódnak le. Ebben az esetben a vízhűtőket darabokra szét kell szedni és a felületeket, valamint a csőrendszert az olajtól és a szennyeződésektől mentesíteni kell.


A sérült autóhűtők
Amennyiben a vízhűtőknél fizikai behatás miatt a csövek megrongálódtak, a csöveket nem elforrasztjuk, hanem azokat új, élő csövekkel pótoljuk.


Az elavult autóhűtők

Ha a vízhűtő lamellázott része (tömbje) jelentős mértékben sérült, lehetőséget adunk a vízhűtő tömbjének egyedi méretezésű újragyártására.


Egyedi vízhűtők gyártása
Egyedi, tiszta réz vízhűtők javítását is vállaljuk, erőgépektől a motorokon át a versenyautókig.